Moet mijn kind het diploma A, B én C halen?

Ja, wel als je voor veiligheid kiest. Alleen met het Zwemdiploma A, B én C is je kind echt voorbereid op een leven lang zwemplezier. Met de komst van de zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van recreatie in, op en bij het water, hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger.

plezier tijdens de zwemles

Waarom diploma C halen?

De vaardigheden die kinderen extra leren voor het zwemdiploma C, dragen bij aan de zwemveiligheid die noodzakelijk is voor uitdagendere situaties. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden met attractie en stroomversnellingen en open water (zonder stroming). Met een zwemdiploma C voeren kinderen de zwemslagen technisch beter uit en kunnen ze langere afstanden afleggen, waardoor ze fysiek sterker worden. Tijdens de lessen van het diploma C komen ook nieuwe (survival)vaardigheden aan bod en de kledingeisen zijn zwaarder.

Het complete zwemABC

Het complete ABC is dus een soort aantekening voor een leven lang veilig en plezierig zwemmen. Met het zwemdiploma C beheers je vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete ABC.

Doordat mijn zoontje ook zijn C had gehaald, kon ik pas echt relaxed bij het zwembad zitten op vakantie, heerlijk!

Lee-Ann van der Geugten Assendelft

Regelmatig zwemmen

Regelmatig blijven zwemmen is altijd aan te raden, ook al heeft je kind het zwemdiploma C gehaald. Kracht en uithoudingsvermogen worden altijd minder naarmate je het niet meer, of weinig herhaalt. De kinderen die hun diploma C hebben gehaald hebben zo een sterke basis, dat ze heel vlot weer op het ‘afzwemniveau’ zitten als ze weer even oefenen.

Meer weten?

Het zwemboek is een hulpmiddel dat speciaal voor ouders en kinderen is ontwikkeld. Onmisbaar voor iedere ouder die de beste voorbereiding en ondersteuning wil.