Wat is watervrij zijn?

Hoe weet ik of mijn kind watervrij is? Je kind is watervrij als het letterlijk vrij en zonder angst in het water kan voortbewegen, zowel boven als onder water. Een kind dat bijvoorbeeld een hele week op vakantie in en om het zwembad heerlijk heeft gespeeld, maar nog niet kopje onder gaat of in diep water durft te springen is nog niet watervrij.

Maak je kind zelf watervrij

Waarom is het handig als mijn kind watervrij is?

Als je kind al watervrij is bij de start van het zwemtraject scheelt dat veel zwemlessen, je kind heeft meer vertrouwen in het eigen kunnen. En, niet onbelangrijk, kinderen die watervrij zijn, beleven meer plezier.

Wat kan ik oefenen, zodat mijn kind watervrij wordt?

Het is vooral aan te raden om samen veel plezier te hebben, want spelenderwijs leren kinderen het makkelijkst en gaan ze (soms zonder dat ze het door hebben) hun grenzen verkennen en verleggen. Hoe meer herhaling en oefening hoe beter.

Met succes op zwemles heeft speciaal een watervrijwaaier ontwikkeld waarin 20 oefeningen staan (mee te nemen het water in), die je met je kind kan oefenen. Ook het zwemboek is een aanrader met meerdere vormen en spelletjes voor thuis onder de douche, in bad of in het zwembad.

Watervrije kinderen zijn happy...

Kinderen die watervrij zijn, zijn HAPPY in het water. Vanuit deze HAPPY-basis kunnen zij leren zwemmen.

Maak je kind watervrij met de Watervrijwaaier

Met de Watervrijwaaier kan elke ouder hun beginnende zwemmer van 3 – 6 jaar zelf helpen om watervrij te krijgen.

Bekijk de watervrijwaaier in de shop